Sfaturi dietetice având ca bază principiile dietei naturiste

 

  1. Să consumăm alimente în stare proaspată sau la nevoie să recurgem la mijloace tradiționale de conservare: fierbere, uscare, temperaturi scăzute și sare.
  2. Să excludem alimentele rafinate și chimizate.
  3. Modul de consum să fie cât mai fiziologic, după cum este cazul fiecărui aliment: în stare crudă, fiert în aburi, fiert în apă, copt la cuptor, fript pe grătar.
  4. Cruditățile trebuie să reprezinte o parte importanată a alimentației zilnice.
  5. Pe fondul unei alimentații cumpătate, să intercalăm posturile recomandate de Biserică.
  6. Alimente care se folosesc după nevoie, adică după cum cere simțul foamei, dar cumpătat, fără abuzuri:
  • Cereale
  • Fructe
  • Legume
  • Zarzavaturi
  • Pește
  • Ouă
  • Lactate, brânzeturi
  • Ciuperci
  • Ulei presat la rece
  • Miere
  • Apă de izvor
  • Sare
  1. Alimente de folosit în cantitate mică sau de evitat: carnea, produse din carne.
  2. Produse alimentare de evitat: conservele, alimentele instant, alimente tratate chimic, zhărul, alcoolul, mezelurile, uleiul rafinat, margarina, băuturile răcoritoare chimizate.
  3. Vinul este îngăduit în cantiate de 250 ml pe zi, seara.
  4. A se evita abuzul de alimente excitante: cafea, ceai, condimente tari.

 

Adaugati un comentariu