Pește fiert în vin alb – rețetă

Avem nevoie de:

1 cană de vin alb (220 mL)
1 ceapă feliată
1 ½ cană apă (330 mL)
2 frunze de dafin
4 pești de apă dulce (ex. crap)

Se fierb toate ingredientele, în afară de pește, într-un vas mare, 5 minute. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se adaugă peștele și se fierbe până se înmoaie (nu mult, cam 5 minute). Se scoate apoi peștele și se servește cu sosul de mai jos.

Sos de verdețuri

O cană de praz tocat
5 lgț ulei de măsline
1 cană pătrunjel tocat
2 căței de usturoi tocați
1 lgț chimen măcinat
Un praf de piper
1 lgț oțet din vin alb

Se călește prazul în ulei cu apă până se înmoaie. Se amestecă apoi toate ingredientele într-un blender.

Elena B.

Adaugati un comentariu