Alimente care contribuie la prevenirea cancerului

Deși o alimentație echilibrată și variată reprezintă promotorul sănătății, pot fi enumerate totuși câteva alimente ale căror proprietăți anticancerigene au fost demonstrate prin studii științifice serioase, demne de luat în considerare. Comitetul medicilor pentru o medicină responsabilă din SUA a publicat următoarea listă:

  1. soia
  2. legumele din familia Brassicaceae (varză, broccoli, conopidă, nap, ridiche, hrean, năsturel, rucola, varză de Bruxelles, kale, gulie)
  3. cerealele integrale
  4. semințele de in
  5. cartofii dulci
  6. legumele neamidonoase (roșii, ardei grași, dovlecei etc.)
  7. ciupercile
  8. rodiile
  9. leguminoasele (fasole, linte, năut, mazăre uscată, lupin)

Includerea acestora în alimentație asigură aportul necesar de fibre, polifenoli și alte substanțe bioactive cu rolul de a proteja organismul și de a consolida imunitatea generală și antitumorală.

Sursă: https://www.pcrm.org/

Elena B.

Adaugati un comentariu