Desert

Salata de fructe

mere, pere, banane, kiwi, struguri, portocale, grepfruit, ananas, etc.cu miere si frisca; · Grâu fiert amestecat cu miere si nuca pisata; · Fructe proaspete; · Cereale (grâu, porumb, orz, orez, secara)zdrobite în fragmente mici, fierte 5 minute în lapte si lasate o jumatate de ora acoperite, fara foc; se îndulcesc cu miere; se poate adauga scortisoara.

Mere cu nuci si miere

4 mere, 100 g nuci, 2 linguri miere

Merele se rad pe razatoarea mai mare, cu coaja cu tot. Se adauga nucile tocate marunt (nu trecute prin masina), mierea si se amesteca totul bine. Se servesc pe un platou, puse în chip de tort si taiate felii, sau în boluri mici, eventual cu înghetata.

Înghetata cu fructe sau cacao

· 450 gr. smântâna

· 100 gr. miere albine

· 4 galbenusuri

· 1 albus

· un vârf de sare

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se adauga fructele mixate spuma sau cacao dupa preferinta mixând în continuare toata compozitia obtinuta.

Se toarna în formele dorite si se pune la înghetat.

Tort din pulbere de cereale tip Cereale 1 cu fructe

Blatul :

· 2 cani cu grâu germinat (încoltit)

· 2 linguri cu miere de albine

· 1/2 cana cu nuca macinate

· 2 banane

Grâul si bananele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu mirea si nucile macinate pâna la obtinerea unei paste de consistenta mai vâscoasa.

Crema din brânza de vaci

· 200 g brânza de vaci foarte proaspata

· 2 linguri cu miere de albine

· 1 galbenus crud

· stafide

· mirodenii

Se amesteca brânza cu galbenusul frecat, mierea si stafidele. Se întinde apoi o foaie din compozitia retetei nr. 6, se pune crema de brânza si se ruleaza. Se orneaza cu nuca de cocos si se lasa la frigider 3 ore.

Crema din pulbere de cereale

· 250 g pulbere de cereale

· 1/2 cana cu nuca macianta

· 2 banane

· 3 linguri cu ulei

Se paseaza bananele bine si se freaca cu uleiul, dupa care se amesteca cu nuca macinata, apoi cu pulberea de cereale pâna la obtinerea unei creme.

Se aseaza blatul pe un platou din faianta peste care se pune un strat de crema din brânza de vaci si un strat de crema din pulbere de cereale. Deasupra se orneaza cu susan, nuca de cocos si diverse fructe.

Desert cu cacao si pulbere de Cereale 1 Naturalia

· 100 g unt

· 7 linguri cu miere de albine

· 250 ml lapte dulce

· 16 linguri cu pulbere de cereale

· 7 linguri cu faina de biscuiti

· 2 linguri cacao

· 14 linguri cu nuca macinata

· 2 oua

· visine proaspete sau conservate cu alcool

· nuca de cocos

Se amesteca toate ingredientele pâna la obtinerea unei paste de consistenta mai tare, care se fragmenteaza si se fac de forma sferica cu visine la mijloc si se dau prin nuca de cocos.

Desert cu cereale si fructe

· 15 linguri cu pulbere de cereale tip Cereale 1 Naturalia

· 2 cesti cu nuca macinata

· 3 linguri cu miere de albine

· 4 linguri cu ulei

· 6 linguri cu apa

· 1 strugure

· nuca de cocos razuita

Se amesteca cerealele cu nuca macinata, cu mierea, uleiul si apa. Se face o pasta omogena consistenta. Se fragmenteaza si se fac de forma sferica cu boaba de strugure la mijloc si se dau prin nuca de cocos.

Rulada din pulbere de cereale tip Cereale 1 cu brânza

Foia de rulada :

· 100 g unt

· 7 linguri cu miere de albine

· 250 ml lapte dulce

· 16 linguri cu pulbere de cereale

· 7 linguri cu faina de biscuiti

· 2 linguri cacao

· 14 linguri cu nuca macinata

· 2 oua

· visine proaspete sau conservate cu alcool

· nuca de cocos

Se amesteca toate ingredientele pâna la obtinerea unei paste de consistenta mai tare, din care se fac cocoloase cu visine la mijloc si se dau prin nuca de cocos.

Crema din brânza de vaci

· 200 g brânza de vaci foarte proaspata

· 2 linguri cu miere de albine

· 1 galbenus crud

· stafide

· mirodenii

Se amesteca brânza cu galbenusul frecat, mierea si stafidele. Se întinde apoi o foaie din compozitia retetei nr. 6, se pune crema de brânza si se ruleaza. Se orneaza cu nuca de cocos si se lasa la frigider 3 ore.