Alimentatia zilnica. Recomandari orientative

Insistam asupra faptului ca alimentele trebuie sa fie consumate în starea lor naturala, cât mai aproape de starea lor naturala sau prelucrate cât mai putin.
Alimente recomandabile pentru micul dejun:
•    lapte
•    iaurt
•    brânzeturi
•    oua fierte moi
•    salata de fructe, cereale si miere
•    ceai de fructe
•    cafea (infuzata)
•    ceai negru, ceai verde
•    masline
•    mieji de nuca, seminte de floarea soarelui, de dovleac, alune, fistic, stafide
•    cereale integrale macinate, fierte în apa sau în lapte
•    miere
•    dovleac copt

Alimente recomandabile pentru masa de prânz:
•    supe si ciorbe de zarzavaturi
•    supe si ciorbe cu carne sau peste
•    peste proaspat la gratar sau la cuptor
•    carne proaspata la gratar sau la cuptor
•    salate de cruditati, salata verde, morcovi, telina, rosii, andive, varza cruda, ceapa, usturoi, hrean, leustean, marar, patrunjel, asmatuchi, cimbru, tarhon, gulii, ridiche, untisor, papadie, spanac, urzici, ardei, castraveti, praz etc.
•    legume: linte, mazare, fasole, bob, tratate termic
•    garnituri: orez fiert, cartofi copti la cuptor sau fierti în coaja, conopida fiarta, arpacas de orz fiert, linte, fasole, bob, mazare fiarta, condimente blânda, sare gema (grunjoasa), ulei presat la rece, unt
•    fructe
•    salate din zarzavaturi si legume tratate termic: sfecla, conopida, vinete, cartofi, fasole verde; iarna muraturi în saramura sau otet natural.

Alimente recomandabile pentru masa de seara:
•    ciuperci la gratar sau cuptor;
•    lactate;
•    salate de zarzavaturi;
•    cereale fierte: orez, porumb de lapte, grâu, orz, secara, hrisca, susan
•    mamaliga
•    pâine integrala
•    fructe
•    1 pahar de vin (nu mai mult)
•    salata de vinete
•    conopida (de preferat fiarta în aburi)
•    cartofi copti
•    ulei presat la rece
•    miere