Alimente bogate în cele mai importante substante naturale

Alimente bogate în substante proteice (peste 4%):

 • carne  • orez
 • peste  • orz
 • ou  • ovaz
 • lapte  • grau
 • ciuperci  • porumb
 • soia  • hrisca
 • linte  • masline
 • bob  • migdale
 • fasole boabe  • nuca de cocos
 • mazare uscata  • nuci
 • naut  • floarea soarelui – miez
 • secara  • alune
 • mei  • arahide

 

Alimente bogate în calciu (peste 50 mg/100 g):

 • smochine  • arahide
 • pmigdale  • agrise
 • patrunjel  • curmale
 • creson  • ovaz
 • fasole boabe  • nuci
 • lapte, produse lactate  • masline
 • alune  • varza
 • coacaze negre  • spanac

 

Alimente bogate în fier (peste 2 mg/100 g):

 • revent  • patrunjel
 • secara  • porumb
 • smocjine  • fasole
 • spanac  • curmale
 • migdale  • masline
 • mure  • coacaze negre
 • ovaz

 

Alimente bogate în magneziu (peste 50 mg/100 g):

 • catina  •curmale
 • ciuperci  • ou
 • lapte  • varza
 • macese

 

Alimente bogate în fosfor (peste 100 mg/100 g):

 • carne  • secara
 • peste  • ovaz
 • ou  • dovleac-seminte
 • lapte  • alune
 • fasole boabe  • arahide
 • linte  • nuci
 • mazare  • migdale
 • ciuperci  • castane
 • grau  • catina
 • porumb  • smochine
 • orez

 

Alimente bogate în lipide nesaturate:

 • sofranel  • migdale
 • susan  • arahide
 • masline  • nuci
 • floarea soarelui  • avocado
 • soia  • nuca de cocos

 

Alimente bogate în glucide (peste 15%):

 • miere  • cacao
 • faina integrala de grau  • struguri
 • orez  • prune
 • porumb  • macese
 • fasole  • banane
 • linte  • arahide
 • bob  • ananas
 • soia  • cartof
 • smochine