• Infecțiile și abuzul de antibiotice

    Cauza   Numărul de decese (media anuală) Reacții adverse ale medicamentelor 60.000-140.000 Accidente de automobil 23.856 Alimente contaminate 9.100 Accidente navale 1.064 Accidente de tren 574 Accidente cauzate de mașini agricole 562 Accidente cauzate de macarale și accesorii 197 Intoxicații cu monoxid de carbon 34 Accidente casnice 24 Aparate sub tensiune 16 Motocoase 15 Intoxicații […]

    Mai multe detalii
  • Sfaturi dietetice având ca bază principiile dietei naturiste

      Să consumăm alimente în stare proaspată sau la nevoie să recurgem la mijloace tradiționale de conservare: fierbere, uscare, temperaturi scăzute și sare. Să excludem alimentele rafinate și chimizate. Modul de consum să fie cât mai fiziologic, după cum este cazul fiecărui aliment: în stare crudă, fiert în aburi, fiert în apă, copt la cuptor, […]

    Mai multe detalii
  • FOLOSIREA ÎNLOCUITORILOR – Margarina

      De peste 20 de ani, prin intermediul cărților sale domnul doctor Pavel Chirilă ne explică la ce riscuri ne supunem prin consumul alimentelor excesiv prelucrate industrial. Astăzi, când se vehiculeaza atât de multe informații despre alimentație sănătoasă, mai este cineva care consumă margarină?? Prin faptul că margarina nu se găseşte nicăieri în natură, poate […]

    Mai multe detalii
  • ABUZUL DE CARNE ŞI GRĂSIMI

    În Sfânta Biblie, carnea nu este interzisă, dar se recomandă abţinerea de la consumul excesiv a acestui aliment. ”Bine este să nu mănânci carne, nici să bei vin, nici să faci ceva de care fratele tău se poticneşte, se sminteşte sau slăbeşte în credinţă” (Romani 14, 21). Abuzul de grăsimi – practică ce duce la […]

    Mai multe detalii
  • Poluarea electromagnetică

    Ce este important? Zeci de ani industria poluării electromagnetice nu a recunoscut că acest tip de poluare face rău. Acum Organizația Mondială a Sănătății recunoaște că trebuie să fim prudenți în a folosi telefonia mobilă. Să ne conformăm! Efectele biologice ale câmpurilor electromagnetice au început să fie cunoscute de puțin timp și să fie dovedite […]

    Mai multe detalii
  • Abuzul de imagistică

    Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă vă aduce în atenție o serie de boli ce se pot preveni prin stilul de viață. Circa o treime din boli se datorează unui stil de viață greșit. Deci o treime din boli sunt evitabile. Este trist, dramatic chiar, să avem posibilitatea să evităm o treime din boli și totuși […]

    Mai multe detalii
  • Cancerul – inamicul declarat al omenirii

    Impresionante nu sunt numai incidența mare și mortalitatea prin cancer, ci și faptul că o treime din cancere pot fi evitate și totuși nu se face nimic pentru asta. De-a lungul ultimilor ani, cancerul a devenit o boală tot mai perfidă, căutând, prin mijloace înșelătoare, să-și atace victima pentru a obține supremația. Întâi se infiltrează […]

    Mai multe detalii
  • Domnule profesor, ce să mai mâncăm?

    Iată câteva exemple de legume și fucte de sezon ce aduc beneficii incredibile asupra sanătății. Dupa ce veți citi aceste rânduri veți fi surprinși de aportul important pe care acestea îl au în prevenția și chiar tratarea unor boli grave și foarte grave. Însă această listă poate continua la nesfârșit atâta timp cât ne limităm […]

    Mai multe detalii
  • Mai bine…decât…

    Alegerile pe care le facem zi de zi trebuie să urmărească câteva reguli generale ale unei alimentații sănătoase. Evitați produsele rafinate, consumati numai alimente integrale, fara aditivi. Evitați alimentele tratate termic excesiv, este de preferat consumul alimentelor crude sau cu tratare termică minimă (unde este cazul). Consumați doar alimente provenite din organisme nemodificate genetic, fructe, […]

    Mai multe detalii
  • Practici alimentare nocive: TRATAREA TERMICĂ ABUZIVĂ

    Tratarea termică abuzivă, adică prelungită sau efectuată la temperaturi de peste 100 de grade Celsius prin prăjire, coacere sau fierbere, are efecte negative asupra alimentelor. Astfel, se distrug unii aminoacizi, pierderile cele mai însemnate înregistrându-se la lizină, meotionină şi arginină. Tratarea abuzivă reduce digestibilitatea şi disponibilitatea unor aminoacizi, iar fulgii de cereale sau produsele expandate, […]

    Mai multe detalii