• Poluarea electromagnetică

    Ce este important? Zeci de ani industria poluării electromagnetice nu a recunoscut că acest tip de poluare face rău. Acum Organizația Mondială a Sănătății recunoaște că trebuie să fim prudenți în a folosi telefonia mobilă. Să ne conformăm! Efectele biologice ale câmpurilor electromagnetice au început să fie cunoscute de puțin timp și să fie dovedite […]

    Mai multe detalii
  • Abuzul de imagistică

    Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă vă aduce în atenție o serie de boli ce se pot preveni prin stilul de viață. Circa o treime din boli se datorează unui stil de viață greșit. Deci o treime din boli sunt evitabile. Este trist, dramatic chiar, să avem posibilitatea să evităm o treime din boli și totuși […]

    Mai multe detalii
  • Cancerul – inamicul declarat al omenirii

    Impresionante nu sunt numai incidența mare și mortalitatea prin cancer, ci și faptul că o treime din cancere pot fi evitate și totuși nu se face nimic pentru asta. De-a lungul ultimilor ani, cancerul a devenit o boală tot mai perfidă, căutând, prin mijloace înșelătoare, să-și atace victima pentru a obține supremația. Întâi se infiltrează […]

    Mai multe detalii
  • Domnule profesor, ce să mai mâncăm?

    Iată câteva exemple de legume și fucte de sezon ce aduc beneficii incredibile asupra sanătății. Dupa ce veți citi aceste rânduri veți fi surprinși de aportul important pe care acestea îl au în prevenția și chiar tratarea unor boli grave și foarte grave. Însă această listă poate continua la nesfârșit atâta timp cât ne limităm […]

    Mai multe detalii
  • Mai bine…decât…

    Alegerile pe care le facem zi de zi trebuie să urmărească câteva reguli generale ale unei alimentații sănătoase. Evitați produsele rafinate, consumati numai alimente integrale, fara aditivi. Evitați alimentele tratate termic excesiv, este de preferat consumul alimentelor crude sau cu tratare termică minimă (unde este cazul). Consumați doar alimente provenite din organisme nemodificate genetic, fructe, […]

    Mai multe detalii
  • Practici alimentare nocive: TRATAREA TERMICĂ ABUZIVĂ

    Tratarea termică abuzivă, adică prelungită sau efectuată la temperaturi de peste 100 de grade Celsius prin prăjire, coacere sau fierbere, are efecte negative asupra alimentelor. Astfel, se distrug unii aminoacizi, pierderile cele mai însemnate înregistrându-se la lizină, meotionină şi arginină. Tratarea abuzivă reduce digestibilitatea şi disponibilitatea unor aminoacizi, iar fulgii de cereale sau produsele expandate, […]

    Mai multe detalii
  • De ce, cat si cum ne expunem la soare

    Acest material reprezinta rezumatul seriei de articole despre Vitamina D documentate de Cristela Georgescu, Specialist in Sanatate si Nutritie Holistica. Pentru a citi intreg serialul si articolele detaliate, vizitati www.cristelageorgescu.ro       Omul modern este bombardat cu tot felul de mituri si frici, asa s-a ajuns la ideea ca soarele este nociv si ca trebuie […]

    Mai multe detalii
  • Aditivii alimentari și potențialul lor toxic asupra organismului

    În Monitorul Oficial al României, Anul XI, nr. 268/1999, pag. 13, aditivii sunt definiţi drept: Substanţe care se folosesc la prepararea unor produse în scopul ameliorării calităţii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare. Din păcate, definiţia oficială nu este suficient de clară, deoarece nu se specifică despre ce fel de […]

    Mai multe detalii
  • Înghețată la discreție

    Deși până acum avem parte de o vară capricioasă, o înghețată cu siguranță ne va face ziua mai bună fie că e prea cald sau ploaie. Dar ce este înghețata, sau ce este desertul? A mânca ceva dulce după masa de prânz este o practică împământenită, dar care se pare că nu este atât de […]

    Mai multe detalii
  • Hidratarea corectă

    Hidratarea corectă a organismului în perioada de vară este foarte importantă. Eforturi suplimentare trebuie să facem pentru hidratarea corectă a copiilor noștri. Un bebeluș, până la vârsta de șase luni (momentul optin de începere al diversificării) nu trebuie să primeasca în plus față de laptele matern nimic, nici măcar apă sau ceai. Ulterior trebuie să […]

    Mai multe detalii