Înghețată la discreție

Deși până acum avem parte de o vară capricioasă, o înghețată cu siguranță ne va face ziua mai bună fie că e prea cald sau ploaie.

Dar ce este înghețata, sau ce este desertul?

A mânca ceva dulce după masa de prânz este o practică împământenită, dar care se pare că nu este atât de benefică organismului uman. Cel mai bine ar fi ca desertul să reprezinte o gustare, între mesele principale și dacă am putea ar fi bine să ne educăm copiii cu aceste deprinderi. Bineînțeles, aici vorbim de un desert care nu are nici o legătură cu prăjiturile, biscuiții, înghețatele din supermarketuri, pe care oricând le-am mânca și oricât de scumpe ar fi nu ne aduc decât dezavantaje din punct de vedere nutrițional și în ultimă instanță medical. Este demonstrat științific că două treimi din boli pot fi evitate printr-un stil de viață și o alimentație corectă.

 

Copiii iubesc desertul, l-ar mânca în loc de „mâncare”, dar dacă știm din ce ingrediente să-l preparăm îl putem transforma în mâncare. Această atracție irezistibilă față de ceva dulce se datorează o dată dependenței de zahăr la nivel cortical, iar în al doile rând practicii de a condiționa mâncarea desertul după masă: „Mănânci înghețata numai după ce termini supa!”. Acel copil va înțelege că singura finalitate a supei este să aibă voie să mănânce dulcele. De aici mofturile la masă, probleme cu care se confruntă foarte mulți părinți.

 

Avocado este un fruct pe care îl putem mânca în nenumărate variante, domnul doctor Pavel Chirilă în cartea Conceputul alimentului integral prezintă o multitudine de rețete dulci sau sărate care ne ajută să consumăm acest aliment benefic organismului.

Iată o rețetă de înghețată de ciocolată fără ciocolată, pe care copiii o pot mânca la discreție. Avem nevoie de avocado foarte bine copt, la Naturlia găsiți avocado, cu un preț mai mic decât cel ”ready to eat”, la fel de gustos și în plus bio.  Jamie Oliver are o metodă ingenioasă de a coace mai repede avocado, îl puneți într-o pungă de hârtie împreună cu câteva banane fără a-l pune la frigider, cam într-o zi se coace. De succesul tuturor rețetelor cu avocado depinde cât de bine este copt.

Pentru înghețată avem nevoie de 4 avocado bine coapte, 4 linguri cu vârf de carob și 4 linguri mari de miere. Le amestecăm în blender, le punem la congelator în forme și gata. O rețetă delicioasă, sănătoasă și simplu de preparat. Se servește alături de zmeură cât cuprinde!

 

Adaugati un comentariu