Cancerul – inamicul declarat al omenirii

Impresionante nu sunt numai incidența mare și mortalitatea prin cancer, ci și faptul că o treime din cancere pot fi evitate și totuși nu se face nimic pentru asta.

De-a lungul ultimilor ani, cancerul a devenit o boală tot mai perfidă, căutând, prin mijloace înșelătoare, să-și atace victima pentru a obține supremația. Întâi se infiltrează în corp, apoi își face loc în suflet, sădind frică și deznadejde. Mii de victime nevinovate au căzut și cad zilnic pe acest câmp de bătălie, răpuse de ”gloanțele” unei boli care știe să atace ”diplomatic”. A venit timpul să ridici armele!

Împotriva cancerului trebuie luptat cu toată puterea! Dar ca să-l faci să capituleze, trebuie să-i cunoști adevărata față, să înțelegi cine e  și ce bătălii a purtat în trecut.

Cancerul nu este doar o boală gravă, ci și una înșelătoare, păcălindu-ne la fiecare pas prin modul său de acțiune:

  • Cancerul nu are niciodată o cauză unică;
  • Cancerul nu are o cauză precisă;
  • Evoluția cancerului este inconstantă;
  • Boala evoluează diferit de la un bolnav la altul;
  • Evoluția cancerului este lentă, cu numeroase recăderi;
  • Din păcate oncologia clasică s-a aplicat prea puțin asupra stilului de viață al bolnavului, adică tocmai asupra factorului care determină evoluțiile notabile între bolnavi.

Există maniere prin care cancerul poate fi evitat adesea foarte usor: să nu fumezi (pentru a evita cancerul la plămâni), să nu mămânci zahăr (pentru a evita cancerul de tub digestiv și de sân), să nu abuzezi de grăsimi solide și de nitrați, adică slănina, margarină, salamuri (pentru a evita cancerul de pancreas si colon). Însă aceste măsuri nu sunt suficiente.

Există și oameni care ridică argumentul conform căruia unii dintre noi consumă aceste produse și nu au cancer. Acest argument nu este valid când ne referim la această boală, poate că la aceștia încă nu s-a declanșat cancerul.

Cancerul este în realitate rezultatul greșelilor noastre făcute ani la rând, generație după generație. Adoptând o alimentație nepotrivită, l-am făcut tot mai puternic și mai necruțător.

Acum e momentul să deschizi larg ochii, să înfrunți adevărul și să-ți asumi greșelile! Da, cancerul poate fi învins, dacă știi ce anume îl determină și să-ți asumi greșelile! Da, cancerul poate fi învins, dacă știi ce anume îl determină și dacă înțelegi rolul important pe care alimentația îl joacă în această luptă!

Bazându-se pe studiul aprofundat în domeniul oncologic și pe experiența de zeci de ani în tratarea pacienților bolnavi de cancer, domnul doctor Pavel Chirilă propune un algortim care revelă o perspectivă asupra gradului de risc de îmbolnăvire prin cancer în funcție de stilul personal de viață.

 

Adaugati un comentariu