FOLOSIREA ÎNLOCUITORILOR – Margarina

 

De peste 20 de ani, prin intermediul cărților sale domnul doctor Pavel Chirilă ne explică la ce riscuri ne supunem prin consumul alimentelor excesiv prelucrate industrial. Astăzi, când se vehiculeaza atât de multe informații despre alimentație sănătoasă, mai este cineva care consumă margarină??

Prin faptul că margarina nu se găseşte nicăieri în natură, poate fi considerată un aliment nenatural. Din acest motiv, organismul îl recunoaşte cu greutate şi depune un efort imens spre a-l metaboliza.

Pentru obţinerea margarinei se foloseşte ulei rafinat în combinaţie cu o pudră de nichel, încălzite la o temperatură de circa 400 de grade Celsius, bine agitate şi apoi tratate cu hidrogen industrial. După 10–20 de ore rezultă produsul numit margarină, solid la temperatura camerei şi conţinând grăsimi saturate comparabile cu cele de porc.

Reclamele agresive au făcut ca acest produs să fie folosit în cantităţi foarte mari, atât în ţările civilizate cât şi în cele sărace, în ciuda faptului că dietetica naturistă pledează pentru folosirea untului în locul margarinei.

Pentru ameliorarea calităţile organoleptice, în procesul de fabricaţie a acestui aliment se adaugă: vitamina A, clorură de potasiu, antioxidanţi, acizi şi alcali, arome şi coloranţi sintetici, vitamina D, mulsifianţi (mono şi digliceride), lecitină, izopropyl ori stearyl citrat şi diacetyl.

Domnul doctor Pavel Chirilă pledează pentru revenirea la alimentația ancestrală, cu produse cât mai curate și cât mai puțin prelucrate industrial. Alegerile alimentare sunt destul de simple dacă ținem cont de aceste principii. Pentru ca magia hipermarketurilor să dispară, nu trebuie să cumpărăm nimic din ce apare în reclame, cum bine spune prietena noastră Cristela Georgescu.

Adaugati un comentariu