Infecțiile și abuzul de antibiotice

Cauza

 

Numărul de decese (media anuală)

Reacții adverse ale medicamentelor 60.000-140.000
Accidente de automobil 23.856
Alimente contaminate 9.100
Accidente navale 1.064
Accidente de tren 574
Accidente cauzate de mașini agricole 562
Accidente cauzate de macarale și accesorii 197
Intoxicații cu monoxid de carbon 34
Accidente casnice 24
Aparate sub tensiune 16
Motocoase 15
Intoxicații cu pesticide 12
Uscătoare de păr 10
Intoxicații cu fier 6
Toate plantele 1
Toate vitaminele 0
Produse din plante, comercializate 0

1

 

La scurt timp după apariția medicamentelor chimice s-a constatat că, în afară de efectele benefice, ele au și foarte multe efecte nedorite, reacții adverse, reacții secundare.

Până în present s-au scris zeci de mii de pagini pe această temă și ar fi plictisitor și nerelevant să le prezentăm. Dorim doar să vă atragem atenția și să vă rugăm chiar să fiți foarte precauți în a administra antibiotice mai ales copiilor. Suntem în sezonul infecțiilor respiratorii iar un medic neinspirat prescrie cu foarte mare ușurință antibiotic, de obicei cu spectru larg, în cadrul infecției însoțită de febră.

Antibioticele reprezintă cea mai frecventă prescriere medicală din lume2 . Această prescriere abuzivă a condus la numărul mare de infecții intraspitalicești și la existența germenilor rezistenți, precum și la scăderea imunității, fapt corelat cu abuzul de zahăr pe fondul unei alimentații supraprocesate și chimizate.

Profilaxia infecțiilor se face printr-o alimentație bogată în fructe și o hidratare corespunzătoare, precum și o umidificare a aerului din încăperi . Iar tratamentul ar trebui să urmeze principiul : Febra cu o durată de peste 4 zile denotă o infecție bacteriană și necesită tratament antibiotic. Infecția virală nu are tratament specific, ci doar simptomatic.

Febra este simptomul cel mai alarmant, însă aceasta trebuie privită ca un aliat al organismului în lupta cu infecția. Nu trebuie scăzută brusc, în timpul episoadelor febrile copilul trebuie hidratat abundant și ținut cât mai dezbracat, se poate recurge și la un duș cu apă cu apă călduță (>39 grade). Pentru liniște mamei, care este foarte importantă în vindecarea copilului , se pot administra și antitermice alopate atunci când febra este foarte mare (>39 grade). Restul simptomelor unei infecții virale se tratează foarte eficient cu medicamente blânde, din plante sau homeopate.

 

1NNFA Today, vol. 8, nr.2, feb. 1994, American Association of poison Control Centers, National Center for Health Statistics, Journal of the American Medical Association, Center for Diseases Control, US Consumer Products Safety Commission, National Highway Traffic, Safety Commission.

2Dr. J. – j. Nau, “Medecine et Hygienne” 56E Annee, 1998, pag.1790.

 

Adaugati un comentariu