Proiecte Naturalia > Fundația Sfânta Irina

Fundația Sfânta Irina

Proiecte Naturalia

Fundația Sfânta Irina

 

MISIUNE

Grup de suport pentru bolnavii de cancer

Fiecare clipă contează

Rezultate

Îngrijirea paliativă este o abordare care îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora făcând faţă problemelor asociate cu boala ameninţătoare de viaţă prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei.

Sfânta Irina este un HOSPICE care ințelege simptomele cu care se luptă bolnavul de cancer și alături de compasiune, oferă îngrijiri paliative și confort pacientului suferind.

Din anul 2006 până în prezent, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina a asistat peste 3100 de pacienți.

Ingrijire Paleativa

CE OFERA SFÂNTA IRINA?

 

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina este un HOSPICE care întelege simptomele cu care se luptă bolnavul de cancer și alături de compasiune, oferă îngrijiri paliative și confort  pacientului suferind.

 

Hospice Sfânta Irina este primul centru de îngrijiri paliative din zona Bucureşti şi lucrează în spiritul medicinii creştine, cu facilităţile tehnologiilor moderne. Echipă interdisciplinară este formată din: medici, asistenţi medicali, farmacist, infirmiere, îngrijitoare, asistenţi sociali, psiholog, preot, consilier spiritual şi personal administrativ. Multidisciplinaritatea ne ajută să răspundem unor nevoi cu totul speciale care apar în cel mai vulnerabil moment al vieţii acestor oameni.

CE ÎNSEAMNĂ TRATAMENT PALEATIV?

 

Îngrijirea paliativă este o îngrijire complexă, activă si intensivă, care promovează calitatea vieţii pacienților cu boli active, progresive și avansate şi familiilor acestora.

 

Îngrijirea paliativă, ca filosofie de îngrijire, este o combinaţie a tratamentelor active (simptomatice) şi a suportului psiho-emoţional, în vederea alinării şi sprijinirii pacienţilor şi familiilor care se confruntă cu o boală activă, progresivă și avansată.

ACTIVITĂȚI

 

Activitatea medicală:

 

◉ Controlul durerii pentru obţinerea unui confort optim, care să-i permită bolnavului participarea la actul de îngrijire;

 

◉ Tratarea simptomatică a principalelor sindromuri ce însoţesc fazele avansate ale bolii canceroase: depresia, anxietatea, insuficienţa de organ, escarele, plagile, fracturile spontane, etc;

 

Activitatea Psiho-socială:

 

◉ Stimularea participării bolnavilor la activităţi de socializare, de promovare a drepturilor financiare şi sociale a persoanelor afectate de cancer;

 

◉ Discuţii care îl ajută pe bolnav să înţeleagă ce se întîmplă cu el şi ulterior să accepte dificultăţile bolii;

 

◉ Insoţirea lui în perioada de trecere prin etapele de trăire emoţională necesare pentru a ajunge la un stadiu de acceptare de sine şi de acceptare a bolii

IMPLICĂ-TE

 

În cei 7 ani de funcţionare, cu ajutorul oferit de donatori, peste 2600 de pacienţi au primit alături de compasiune, îngrijire medicală, emoţională, psihologică şi socială în cel mai vulnerabil moment al vieţii.

 

Este nevoie de implicarea ta pentru a continua misiunea Fundaţiei Sfânta Irina şi pentru a alina suferinţa bolnavilor de cancer.

DONEAZA   >

Îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer aflați în stadiu  avansat prin îngrijire medicală, socială, psihologică şi spirituală.

Contact

CONTACT   >

021 350 51 33 / 0744 429 308

Centrul Medical Naturalia s-a afirmat în ultimii 20 de ani promovând terapiile alternative și principiul alimentației integrale.

VEZI MAI MULT  >

CONTACT

Str. Erou Mircea Marinescu nr.8, Voluntari, Ilfov

021 350 51 33 / 0744 429 308

naturalia@naturalia.ro

2021 © Naturalia. Toate Drepturile rezervate.